24 de juny 2020

EL GOT MIG PLE TV, X

El confinament s'ha acabat i no acabo d'entendre què és això de la nova normalitat. Em vaig reincorporant a la vida exterior molt a poc a poc, amb l'esperança que la vivència d'aquest centenar de dies em pugui resultar valuosa en endavant. M'agradaria moltíssim estar parlant en primera persona del plural, però amb tot el que vaig percebent ara per ara, no me'n sento capaç. Les persones més properes, així com el món en general, ja estan començant a reproduir patrons de conducta previs a la crisi Covid 19.  No ho podem criticar directament. Som el que decidim o ens permetem ser. 

També ara donem per finalitzada aquesta primera etapa d'El got mig ple TV. Sí, sabem que el plantejament del programa va molt més enllà de la crisi Covid-19, i és per això que deixem obertes les portes per a la seva continuïtat. 

Ha estat un plaer compartir obertament converses amb persones tan especials com els convidats d'El got mig ple. No puc ocultar que, amb un resultat més o menys reeixit, hi ha hagut tota una declaració d'intencions amb les persones i les temàtiques proposades al llarg de les deu edicions. En aquest sentit, aquesta primera etapa d'El got mig ple TV ha estat incompleta, i es podria enriquir encara molt més. Sí, deixem les portes obertes...

Per a la desena edició ens ha acompanyat en Jordi Cos, músic i president de l'Orquestra Simfònica del Vallès. Aquest tram del camí, que es va iniciar amb en Dr. Jordi Serra parlant de futur, finalitza ara amb la música com a tema central. 

En Jordi Cos és persona de viure cap endins. Crec que el seu relat, presentat molt nítidament al llarg de l'entrevista, és precisament ara ben escaient. La conversa que vaig tenir la fortuna de poder mantenir amb ell té una dimensió personal més enllà de la pública. Ens acaba de convèncier d'allò que deia a l'inici d'aquestes paraules: l'esperança d'un canvi iniciat a partir de l'experiència individual. Ja ho va dir Gandhi: Sigues tu el canvi que vols veure al món.

Vull agrair a tot l'equip de Sant Gervasi TV la seva col·laboració perquè les converses d'El got mig ple esdevinguin una realitat útil per a la comunitat educativa de la cooperativa Escola Sant Gervasi, especialment per als alumnes de Secundària i Batxillerats d'avui i de demà.